Vad passar inte bättre än en värmande gulasch när vintern stärker sitt grepp om oss lyckliga nordbor. I veckans avsnitt visar jag dig steg-för-steg hur du lagar en ungersk gulaschsoppa på stekhäll. Det låter kanske lite konstigt men har du en någorlunda skålformad stekhäll så är det faktiskt inte så svårt. Visst är det lite pilligt med flera moment men har du bara tid och varma långkalsonger så fixar du det i ett nafs.

Ungersk gulaschsoppa toppad med smetana och gremolata

Har du riktigt gott om tid så köper du en hel bit högrev och skär ner i mindre kuber men annars går det lika bra med högrevsfärs tycker jag. Här kommer receptet.

Ungersk Gulaschsoppa

  • 1 kg. högrevsfärs
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olja att steka i
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk mejram
  • 0,5 dl köttfond
  • 1 lit. vatten (späd med mer vatten i slutet till bra soppkonsistens)
  • 1 flaska Porter
  • 1 burk hela tomater
  • 6 potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 2 färska heta chili
  • Salt och nymald svartpeppar efter behag

Gremolata

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • Rivet skal från en citron. (inte det vita utan bara zesten)
Kapten Mat på YouTube
Den lille havfrue

För att du inte skall missa något av de kommande avsnitten eller om du bara vill njuta av de tidigare så gå in på YouTube med en gång. Prenumerera alldeles gratis och tryck på klockan så påminner jag dig när nytt avsnitt har kommit ut. Vi syns på tuben!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *