US Wagyu & Smashed Potatoes
I veckans avsnitt bjuder jag på en superlyxig tapas som ger varje sann stekhällslover ett minne för livet. Pga. det höga priset passar wagyu mycket bra som just tapas eller entrérätt då det bara behövs en liten munsbit på 40 gram för att förflyttas till himlen för ett kort ögonblick. Så gott är det ? Sen kan jag tycka att är det någonstans man skall äta detta extremt välmarmorerade och därmed överdrivet möra kött så är det hemma vid stekhällen. Visst kan du tömma plånboken och beställa in det på finrestaurangerna men då missar du njutningen i att själv äga tillagningsprocessen och se glädjen i dina gästers ögon.Visst är 1300.-/kilot extremt mycket pengar för en amerikansk entrecote men i jämförelse med det japanska originalet är det minst halva priset beroende på kvalitetsbeteckning. Med respekt för att alla plånböcker är olika tjocka men jag byter lätt ut en sunkig hämtpizza från kvarterssyltan mot ett par tapas med Wagyu på smashed potatoes för exakt samma pengar. Bon appetito alla stekhällslovers ⚓️?✈️❤️
Utrustning
- https://kaptenmat.se/webbshop/morbergshallen/
- Spackelspadar
- Skärbräda
- Kniv
- Vitlökspress
Ingredienser
- 500 gram Wagyu entrecote
- salt
- nymalen svartpeppar
- olja och smör att steka i
Smashed potatoes
- 1 påse (900 g.) ICA delikatesspotatis "Marilyn"
- 150 gram vitlökssmör
- 1 dl riven Parmigiano Reggiano
- flingsalt
- svartpeppar
- olja och smör att steka i
Vitlökssmör
- 200 gram smör
- 4-6 klyftor vitlök – pressad
- 1 knippe kruspersilja – finhackad
- flingsalt
- svartpeppar
Lämna ett svar