Värmlandsk risotto med ryggbiff på älgkalv
I vår programserie "HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER" har vi nu kört rally genom de djupaste Värmlandsskogarna och slutligen hamnat utanför en faluröd lada mitt ute i vildmarken inte långt från den norska gränsen. I veckans avsnitt bjuder David från Köla oss på en helt makalös risotto som lagades med mycket kärlek och vin. Till risotton stekte han på den möraste biffen av älgkalv och oj, oj, oj vilket kött.
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Stekspade
- Spackelspade
- Knivar
- Skärbräda
Ingredienser
Risotto
- 2-3 schalottenlökar
- 1 färsk chili (Spansk peppar)
- 3 klyftor vitlök
- 200 gram skogschampinjoner
- 1 knippe grön sparris
- 3 dl arborioris
- 2 dl vitt vin
- 1-1,5 liter svampbuljong
- 1 näve torkade trattkantareller
- 2 dl riven parmesan el. liknande
- olivolja
- smör
- salt & peppar
Älgbiff
- 600 gram biff av älg
- salt & peppar
- rapsolja och smör
Lämna ett svar