Värmlandsk risotto med ryggbiff på älgkalv

I vår programserie "HEMMA HOS EN STEKHÄLLSLOVER" har vi nu kört rally genom de djupaste Värmlandsskogarna och slutligen hamnat utanför en faluröd lada mitt ute i vildmarken inte långt från den norska gränsen.
I veckans avsnitt bjuder David från Köla oss på en helt makalös risotto som lagades med mycket kärlek och vin. Till risotton stekte han på den möraste biffen av älgkalv och oj, oj, oj vilket kött.
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Knivar
  • Skärbräda

Ingredienser
  

Risotto

  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 färsk chili (Spansk peppar)
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 gram skogschampinjoner
  • 1 knippe grön sparris
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 1-1,5 liter svampbuljong
  • 1 näve torkade trattkantareller
  • 2 dl riven parmesan el. liknande
  • olivolja
  • smör
  • salt & peppar

Älgbiff

  • 600 gram biff av älg
  • salt & peppar
  • rapsolja och smör

Video

Nyckelord älg, risotto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating