Surströmmingsburgare med Sampev2 & Joppe I Kapten Mat I No. 128

KRÄFTSKIVA & SURSTRÖMMINGSSKIVA 2.0
Efter ett riktigt skönt vett- & etikettavsnitt förra veckan så var jag bara tvungen att bjuda in mina hamburgerälskande vänner till en uppdaterad kräft- och surströmmingsskiva. Vi mjukade upp smaklökarna med en 100% Västkustburgare "Extra Allt" och avslutade med en minst lika episk surströmmingsburgare - fast tvärtom. För att vara lite modern så blev det en tvättäkta "håll-käften-burgare" för så tyst som det blev på Skeppsholmen då har det aldrig varit. Ingen av oss var speciellt kaxig efter några tuggor om man säger så...?⚓️
Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2 % hittar du på Systembolagen i Göteborg eller i beställningssortimentet i övriga landet:https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-3779203/
Kaptenens rosa huschampagne finns på bolaget för ynka 239 spänn:https://grapevine.se/dryck/beaumont-des-crayeres-grand-rose/
En riktigt klassisk akvavit från Halland hittar du här:https://grapevine.se/dryck/fjare-klassisk-akvavit/
Övriga drycker i programmet:Carnegie Porterhttps://www.systembolaget.se/produkt/ol/carnegie-149703/
Norrlands Guldhttps://www.systembolaget.se/produkt/ol/norrlands-guld-1141203/
Gammal Norrlands akvavithttps://www.systembolaget.se/produkt/sprit/gammal-norrlands-26202/
Är du nyfiken på Kaptenens svensktillverkade stekhäll:https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Förberedelser 1 timme
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Kött
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

Västkustburgare "Extra Allt"

  • 1,2 kilo högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 skivor cheddarost
  • 2 dl majonnäs
  • 4 insjökräftor
  • 4 havskräftor
  • 1 hummer
  • hackad dill
  • 4 salladsblad

Surströmmingsburgare av Kapten Mat

  • 1,2 kilo högrevsfärs
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor Västerbottensost
  • 4 skivor Kryddost
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl messmör
  • 4 filéer surströmming
  • 1 dl picklade lingon (1-2-3 lag)
  • 50 gram Kalixrom
  • 4 salladsblad

Video

Nyckelord Hamburgare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating