Surströmmingsburgare med Sampev2 & Joppe I Kapten Mat I No. 128
KRÄFTSKIVA & SURSTRÖMMINGSSKIVA 2.0Efter ett riktigt skönt vett- & etikettavsnitt förra veckan så var jag bara tvungen att bjuda in mina hamburgerälskande vänner till en uppdaterad kräft- och surströmmingsskiva. Vi mjukade upp smaklökarna med en 100% Västkustburgare "Extra Allt" och avslutade med en minst lika episk surströmmingsburgare - fast tvärtom. För att vara lite modern så blev det en tvättäkta "håll-käften-burgare" för så tyst som det blev på Skeppsholmen då har det aldrig varit. Ingen av oss var speciellt kaxig efter några tuggor om man säger så...?⚓️Kaptenens Prima Stekhällslager 5,2 % hittar du på Systembolagen i Göteborg eller i beställningssortimentet i övriga landet:https://www.systembolaget.se/produkt/ol/oceanbryggeriet-3779203/Kaptenens rosa huschampagne finns på bolaget för ynka 239 spänn:https://grapevine.se/dryck/beaumont-des-crayeres-grand-rose/En riktigt klassisk akvavit från Halland hittar du här:https://grapevine.se/dryck/fjare-klassisk-akvavit/Övriga drycker i programmet:Carnegie Porterhttps://www.systembolaget.se/produkt/ol/carnegie-149703/Norrlands Guldhttps://www.systembolaget.se/produkt/ol/norrlands-guld-1141203/Gammal Norrlands akvavithttps://www.systembolaget.se/produkt/sprit/gammal-norrlands-26202/Är du nyfiken på Kaptenens svensktillverkade stekhäll:https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Ingredienser
Västkustburgare "Extra Allt"
- 1,2 kilo högrevsfärs
- 4 hamburgerbröd
- 8 skivor cheddarost
- 2 dl majonnäs
- 4 insjökräftor
- 4 havskräftor
- 1 hummer
- hackad dill
- 4 salladsblad
Surströmmingsburgare av Kapten Mat
- 1,2 kilo högrevsfärs
- 4 hamburgerbröd
- 4 skivor Västerbottensost
- 4 skivor Kryddost
- 1 dl majonnäs
- 1 dl messmör
- 4 filéer surströmming
- 1 dl picklade lingon (1-2-3 lag)
- 50 gram Kalixrom
- 4 salladsblad
Lämna ett svar