Vodkapasta

Skepp ohoj alla stekhällslovers ⚓️
Då är det dags för en lite modernare pastarätt som dök upp under 80-talet men som fått en rejäl hajp de senaste åren.
Egentligen är det inte mycket märkvärdigare än att pimpa upp en penne Arrabbiata med några deciliter grädde och vodka. Skär sedan upp några salsiccia, knaperstek och strö över vid serveringen. Bryt även upp en burrata och lägg över. Mums!
MEN - den eviga frågan kvarstår dock OM det är bättre att koka sönder 10 cl vodka ELLER att blanda ett par stärkande groggar? Frågar du mig så tar jag hellre groggarna men pastan är ändå verkligen helt grym ❤️
Måltid Main Course
Kök Amerikanskt, Italienskt
Portionär 4 pers

Utrustning

  • 1 Stekhäll https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
  • Spackelspade
  • Stekspade
  • Kniv
  • Skärbräda

Ingredienser
  

Vodkapasta på stekhäll

  • 400 gram penne
  • 300 gram sasiccia
  • 2-3 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl tomatpuré
  • 10 cl vodka
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 2-3 dl riven grana padano (eller annan italiensk hårdost)
  • salt & svartpeppar
  • rapsolja att steka i
  • 1-4 dl späd med pastavatten
Nyckelord Pasta, salsiccia, vodka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating