Wallenbergare på hjortfärs

Efter en frysrensning hittade jag ett paket med hjortfärs och vad passar då inte bättre än att laga finfina Wallenbergare. En gammal restaurangklassiker som enligt original görs på kalvfärs men fungerar egentligen med vilken färs som helst bara du blandar i vispgrädde och äggulor. Smörstekta kantareller, nyinlagd Västeråsgurka och rårörda lingon som tillbehör ligger helt rätt till i säsong och lyfter biffarna till riktigt lyxig husmanskost. Smaklig måltid ❤️?‍✈️⚓️
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspadar
  • Kniv
  • Skärbräda

Ingredienser
  

  • 500 gram hjortfärs
  • 3 äggulor
  • 2-3 dl grädde
  • 2-3 msk franska örter
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Rårörda lingon

  • 250 gram lingon
  • ½-1 dl strösocker

Inlagd gurka

  • 4 Västeråsgurkor
  • 1 dl Ättika 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 knippe hackad persilja

Till servering

  • 200 gram smörstekta kantareller

Video

Nyckelord Meat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating