Wallenbergare på hjortfärs
Efter en frysrensning hittade jag ett paket med hjortfärs och vad passar då inte bättre än att laga finfina Wallenbergare. En gammal restaurangklassiker som enligt original görs på kalvfärs men fungerar egentligen med vilken färs som helst bara du blandar i vispgrädde och äggulor. Smörstekta kantareller, nyinlagd Västeråsgurka och rårörda lingon som tillbehör ligger helt rätt till i säsong och lyfter biffarna till riktigt lyxig husmanskost. Smaklig måltid ❤️?✈️⚓️
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Stekspade
- Spackelspadar
- Kniv
- Skärbräda
Ingredienser
- 500 gram hjortfärs
- 3 äggulor
- 2-3 dl grädde
- 2-3 msk franska örter
- ½-1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Rårörda lingon
- 250 gram lingon
- ½-1 dl strösocker
Inlagd gurka
- 4 Västeråsgurkor
- 1 dl Ättika 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1 knippe hackad persilja
Till servering
- 200 gram smörstekta kantareller
Lämna ett svar