Cognacsflamberad oxfilé med grönpepparsås och potatisgratäng

Skepp ohoj alla stekhällslovers,
Kan man verkligen laga potatisgratäng på stekhäll? Tveklöst kan du det och det är dessutom hur enkelt som helst. Till gratängen blir det cognacsflamberad oxfilé med grönpepparsås. En riktigt klassisk festrätt som passar alldeles utmärkt att laga utomhus på stekhällen året om. Njut av de sista riktiga sommardagarna och passa på att laga mycket mat på stekhällen.
Buon appetito ?‍✈️❤️?⚓️
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 45 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt
Portionär 4 pers

Ingredienser
  

  • 600 gram oxfilé
  • Salt och peppar
  • 1 dl cognac att flambera med
  • Rapsolja att steka i

Potatisgratäng

  • 800 gram kokt potatis
  • 1 stor gul lök (finhackad)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 3-4 dl grädde
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar

Grönpepparsås

  • 0,5 dl hackad gul lök eller schalottenlök
  • 0,5 dl grönpeppar
  • 3-4 dl grädde
  • 3 dl kalvfond
  • 2-3 msk japansk soja
  • salt och peppar

Video

Nyckelord Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating