Helstekt fläskfilé med bearnaisesås på stekhäll är en riktigt trevlig sommarrätt som är både elegant men också relativt enkel att tillaga.

För oss stekhällslovers är den enklaste vägen inte prioriterad utan den godaste och bästa. Det innebär att vi alltid försöker in i det längsta, att verkligen undvika att köpa FUSKBEA och förstöra våra fantastiska kötträtter med. Nej, det är verkligen lika enkelt att laga bean ute på stekhällen som inne i köket. Kolla in min video så ser du hur enkelt det verkligen är.

Börja med att koka ihop en reduktion av riktigt finhackad schalottenlök, rödvinsvinäger och vitpeppar. Vispa sedan ihop den på stekhällen tillsammans med 3 äggulor tills du får ett fint skum.

Tillsätt sedan smält smör (max 60 grader) under vispning. Först droppvis men sedan en stråle. Just detta momentet är det svåraste av alla för du måste tänka på att:

  • Stekhällen får inte vara för varm
  • Kastrullen får inte bli för varm
  • Smöret som du tillsätter får inte vara för varmt
  • Inte tillsätta smöret för snabbt

Är du inte vaksam så kan varje miss göra så att såsen spricker. Om det händer så koka upp lite vatten (0,5 dl) i en kastrull och tillsätt sedan den spruckna såsen under kraftig vispning och du har räddat upp situationen. Så du kan alltid vara helt lugn utan pulshöjning om olyckan nu skulle vara framme.

Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om i mitten av hällen och lägg sedan upp filén på sidan så att den får gå klart på lägre värme. Ta bort köttet och låt det vila när det kommit upp till strax över 60 grader. Sedan kommer det att stiga ytterligare till 65 grader för att bli perfekt.

En ljummen potatissallad på nykokt färskpotatis, vårlök, sockerärtor, rädisor och pressad vitlök är guds gåva till sommarbjudningarna.

Helstekt fläskfilé med bearnaisesås och ljummen färskpotatissallad

  • Fläskfilé
  • Nykokt avsvalnad färskpotatis
  • En knippe vårlök
  • En knippe rädisor
  • Några pressade vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar
  • Gräslök till garnering
  • Smör att steka i

Recept – Bearnaisesås

  • 400 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 4-6 msk rödvinsvinäger
  • vitpeppar
  • lite vatten
  • 3 äggulor
  • salt

Buon appetito alla stekhällslovers ⚓️?‍✈️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *