Kotlettracks på stekhäll
I veckans avsnitt bjuder jag på kotlettracks av en riktigt mör och fin rapsgris. Servera med örtagårdssås, smörstekt färskpotatis och stekt citron. Njut ett glas kylt vitt vin från Tommasi som passar alldeles utmärkt till det ljusa köttet och samtidigt svalkar av efter en hård dag i häng mattan. Buon appetito ?✈️❤️?⚓️
Utrustning
- Stekhäll eller stekpanna
- Stekspade
- Spackelspadar
- Skärbräda
- Kniv
- Bunke
Ingredienser
- 4 Kotlettracks à 200 gram
- 2 hela vitlökar
- Kvistar med rosmarin
- salt & svartpeppar
- rapsolja
- smör
Enkel ljummen potatissallad
- 1 kastrull kokt färskpotatis
- 1 knippe vårlök
- 2 rödlökar
- 1 paprika av valfri färg
- salt & svartpeppar
- rapsolja
Örtagårdsås
- 2 dl gräddfil eller lättcreme fraiche
- 1 dl majonnäs
- persilja
- dill
- gräslök
- oregano
- citronzest eller droppar av stekt citron
- salt & svartpeppar
Garnera med
- 2 hela citroner som skall delas och stekas
Lämna ett svar