Kotlettracks på stekhäll

I veckans avsnitt bjuder jag på kotlettracks av en riktigt mör och fin rapsgris. Servera med örtagårdssås, smörstekt färskpotatis och stekt citron. Njut ett glas kylt vitt vin från Tommasi som passar alldeles utmärkt till det ljusa köttet och samtidigt svalkar av efter en hård dag i häng mattan. Buon appetito ?‍✈️❤️?⚓️
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Swedish
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspadar
  • Skärbräda
  • Kniv
  • Bunke

Ingredienser
  

  • 4 Kotlettracks à 200 gram
  • 2 hela vitlökar
  • Kvistar med rosmarin
  • salt & svartpeppar
  • rapsolja
  • smör

Enkel ljummen potatissallad

  • 1 kastrull kokt färskpotatis
  • 1 knippe vårlök
  • 2 rödlökar
  • 1 paprika av valfri färg
  • salt & svartpeppar
  • rapsolja

Örtagårdsås

  • 2 dl gräddfil eller lättcreme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • persilja
  • dill
  • gräslök
  • oregano
  • citronzest eller droppar av stekt citron
  • salt & svartpeppar

Garnera med

  • 2 hela citroner som skall delas och stekas

Video

Nyckelord Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating