Köttbullar med potatismos, gräddsås och västeråsgurka

Äntligen dags för den klassiska svenska husmanskosten köttbullar med gräddsås, potatismos och Västeråsgurka. Jag har begivit mig till gurkornas högborg Västerås och bjudit in framtidens superstjärna Fredrik Rinaldo till stekhällen. Tillsammans lagar vi mat, dricker Champagne och snackar entreprenörsskap i detta nästan timmeslånga avsnitt från en solig småbåtshamn vid Mälarens pärla.
Kaptenens stekhäll hittar du här
https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
Förberedelser 15 minuter
Tilllagningstid 45 minuter
Måltid Main Course
Kök svenskt, Swedish
Portionär 8 pers

Utrustning

  • 1 Stekhäll eller stekpanna
  • Stekspade
  • Spackelspade
  • Kastrull
  • Visp
  • Rivjärn

Ingredienser
  

Köttbullar

  • 500 gram nötfärs
  • 500 gram blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 gula lökar
  • 1 dl grädde
  • 3 msk oxfond
  • 3 msk ansjovisspad
  • 1 ägg
  • 2 msk Dijonsenap
  • salt & svartpeppar

Potatismos

  • 2 kg kokt mjölig potatis
  • 3-4 dl mjölk
  • 150 gram smör
  • riven muskotnöt
  • salt & vitpeppar

Rårörda lingon

  • 250 gram frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • en skvätt Champagne

Västeråsgurka

  • Fredrik Rinaldos hemliga recept
Nyckelord Husmanskost, köttbullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating