Oktoberfestmat på stekhäll

Tillsammans med Edward Blom lagar jag den riktigt klassiska Oktoberfestmaten på stekhäll. Till surkålen serverar du fläsklägg och en variation av tyska korvar samt knödel.
Till dessert njuter du tyska äppelpannkakor som stekes i mycket smör och olja för att sedan vändas runt i kanelsocker.
Smaklig måltid
Måltid Huvudrätt, Kött
Kök German, Tyskland
Portionär 4 pers

Utrustning

  • Stekhäll av något slag https://kaptenmat.se/webbshop/kaptenens-stekhall-komplett-set/
  • Kastrull
  • Stekspade
  • Spackelspadar
  • Kniv
  • Visp
  • Decilitermått
  • Tång
  • Vin- eller ölglas

Ingredienser
  

Fläsklägg - Eisbein

  • 1 rimmat fläsklägg
  • 20 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad

Surkål - Saurkrat

  • 500 gram burk surkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk honung
  • 2 dl oxfond
  • 2 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 1 msk grovkorning senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Äppelpannkakor - Apfelküchle

  • 4 äpplen
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 gram smör
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl öl
  • 1 krm salt
  • rikligt med olja och smör att steka i
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel

Video

Nyckelord fläsklägg, knödel, oktoberfest, surkål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating