Välkommen till min receptsamling!

Här finns över 200 recept som jag skulle vilja säga kommer passa alla kategorier. Personligen så är jag en riktig allätare men kött och husmanskost är ändå mina favoriter. Alla recept kan man laga såklart även om man inte har en stekhäll. Saknar du något eller har något skönt tips får du gärna skicka det till info@kaptenmat.se

Recept

Utsökta recept
att samlas kring

Vi har 200+ recept, utforska alla & inspireras med kaptenen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

4 lyxtoasts på stekhäll

Klassisk lutfisk och lyxiga lammköttbullar

Julens bästa revben

Chicken Panang

Boeuf bourguignon

Stekt makrill med spenatsås och kokt potatis

KFC kycklingben

Oktoberfest mat på stekhäll

Smash burger triple cheese & onion 250 gram

Stekt fläsk med potatisbullar

Strutsägg på stekhäll

Påskmat med Edward Blom

Coq au vin med smashed potatoes

Mexikanskt i Skåne

Tjäder & ripa

Värmländsk svamprisotto med ryggbiff på älgkalv

Sloppy Joe Sandwich

Friterad snapper med pico de gallo

Shrimp tacos & Strawberry Pie

Nyårsavsnittet 2022

Sjömansbiff på stekhäll

Isterband med dillstuvad potatis

Klassisk Pytt i panna

Helstekt Entrecôte med tryffelbearnaissås på brynt smör

Kålpudding på stekhäll

Helstekt fläskytterfilé med champinjonsås och råstekt potatis

Wallenbergare på hjortfärs

Västkustburgare & Surströmmingsburgare

Kräft- och surströmmingsskiva med Edward Blom

Cognacsflamberad oxfilé med grönpepparsås och potatisgratäng

BBQ Chicken

Club Steak med smashed potatoes och bearnaisesås

Hummer med Janne Josefsson

Fiskpinnar med spenat och färskpotatis

Schnitzel Cordon Bleu

Oxfilé Provencale

Smash burger

Tortillas på stekhäll

Ägg Benedict på Kaptenens vis

Flygande Jacob på stekhäll

Laxfilé med hollandaisesås och vit sparris

Flankstek med pebre och sötpotatispommes

Kaptenens Fiskgryta

Renskav i tunnbröd

Biff Rydberg på US Wagyu för 14 personer

Biff Stroganoff

Chili con carne på Kaptenens vis

Linguine ai Frutti di Mare

Kläffburger & Tryellburgare De Luxe

Philly cheesesteak

Entrecôte med rödvinssmör

Pytt Bellman

Oxfilé “Extra allt”

Bästa kebaben

Glöggmarinerad fläskfilé med hasselbackspotatis

Julmat på stekhäll

Korv med fräscha toppingar

Ankbröst med apelsinsås

Flamberad hummer i stekhäll

Fettuccine Alfredo med ett basilika- och rosmarinmarinerat kalvspett

Extravaganta lyxburgare

Renentrecôte med samesås och råstekt potatis

Fjällröding med kantareller och romsås

Biff Rydberg på älg

Kantarellrisotto med pancetta

Marinerad långa på kinesiskt vis

T-bone steak och bakad potatis med smält racletteost

Stekt röding med hollandaise, forellrom, stekt sparris och färskpotatis

Club Sandwich – ORIGINAL RECIPE

Fish and Chips

Glad Påsk alla stekhälls-lovers

Bookmakers toast

Ungersk Gulaschsoppa toppad med smetana och gremolata

Pasta Arrabbiata

Entrecôte Café de Paris

Klassisk Löjromstoast och mustig Bouillabaisse på stekhäll

Wallenbergare på stekhäll

Oxfilé Provençale

Gös på stekhäll med pancetta och kantareller

Souvlaki på stekhäll

Rårakor med räkor på stekhäll

Chicken Fajitas

Hamburgare & rosa champagne

Halstrad Tonfisk

Ostron i Provence

Snart är det mars

Havets Wallenbergare

  • Ergonomisk arbetshöjd 90 cm
  • Kraftfull brännare med tre ringar
  • 4 mm kupat stål av bästa kvalitet
  • Marknadens bästa vindskydd

Får man ändra i recepten?

Absolut! Att ändra i våra matlagningsrecept är en del av den kreativa processen i uteköket. Recepten är generellt sett bara för inspiration, de kan anpassas efter dina personliga smaker, preferenser och tillgängliga ingredienser. Att göra ändringar och anpassningar i recepten är ett sätt att utforska och skapa unika rätter som passar just dig.

Här är några exempel på ändringar du kan göra i våra recept:

Ingredienser: Du kan byta ut eller ändra proportionerna av vissa ingredienser för att passa dina preferenser eller allergier.

Tekniker: Vi vill inte rekommendera att du väljer bort stekhällen, alla våra recept är särskilt framtagna för matlagning ute på stekhäll, men de funkar förstås också inomhus.

Smaker: Du kan lägga till eller ta bort kryddor, örter eller andra smaksättningar för att anpassa smaken efter din egen smak. Var modig och experimentera för att upptäcka nya kombinationer och smaker.

Presentation: Du kan också ändra sättet du presenterar maträtten på. Till exempel kan du dekorera tallriken på ett annat sätt, använda olika serveringsalternativ eller prova nya garneringar för att ge en mer visuell upplevelse.

Vad göra om man saknar någon ingrediens?

Om du inte har alla ingredienser som anges i ett recept finns det några alternativ du kan överväga:

Ersätt ingrediensen: Ibland ger vi förslag på andra ingredienser i recepten. Annars är vårt råd att försöka hitta en lämplig ersättning för den saknade ingrediensen. Använda till exempel en liknande grönsak eller krydda om du saknar en specifik ingrediens. Men det är klart, smak och konsistens kan variera vid användning av ersättningsingredienser.

Improvisera: Om du inte kan hitta en direkt ersättning kan du improvisera genom att använda det du har tillgängligt. Var kreativ och experimentera för att uppnå önskat resultat. Kom ihåg, tipsa oss om du hittat en ny smaksensation eller upplevelse som du vill dela med oss!

Hoppa över ingrediensen: Om den saknade ingrediensen inte är avgörande för receptets struktur eller smak kan du helt enkelt hoppa över den. Ha fokus på upplevelsen och glädjen vid stekhällen, gör det inte onödigt krångligt, sök njutningen i ditt utekök!

Kom ihåg att matlagning är en konst och att experimentera och anpassa recept är en del av processen. Var inte rädd för att vara kreativ och prova nya kombinationer för att skapa smakfulla rätter även när du inte har alla ingredienser till hands.

Är det svårt att laga kapten Mats recept?

Det självklara svaret är NEJ! Men om vi ska vara helt ärliga kan det vara utmanande att laga mat enligt recept. Det är därför vi gör allt vi kan för att det ska vara tydligt, enkelt och visuellt med våra matlagningsfilmer.

Det ska vara roligt att laga mat. Därför försöker vi hålla den enkelt, så vi har inte alltför detaljerade recept med många steg och olika ingredienser. Om du är osäker kan det vara en bra idé att börja med enklare recept och gradvis utmana dig själv med mer komplexa rätter när du blir mer bekväm vid stekhällen och matlagning utomhus.

Ett förslag som är bra utomhus handlar om logistik och förberedelse. Det är smart att läsa igenom hela receptet innan du börjar, att förbereda alla ingredienser och köksredskap i förväg. Försök också att jobba strukturerat och ha tålamod.

Kom ihåg att laga mat på stekhäll är en färdighet som utvecklas med övning. Ju mer du lagar mat och följer recept, desto mer bekant blir du med olika tekniker, smaker och ingredienser, vilket gör det enklare att improvisera och anpassa recept efter dina egna preferenser.

Tipsa oss om recept för stekhäll och matlagning utomhus

  • Om du hittat en spännande variant på det du sett i någon av våra filmer
  • Om du saknar en rätt som du skulle vilja se oss laga
  • Om det är något vi kan förbättra eller bli tydligare på
  • Vad som helst du vill dela med oss som rör matlagning utomhus på stekhäll